телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

Великден в Гърция - Открийте Най-Добрите Хотели за Празнична Почивка

Гърция е една от известните православни християнски държави, където Великденските празници са от голямо значение и се отбелязват с особена топлина и дълбоко религиозно възхищение. Тази светла празнична перспектива се допълва от богатата културна и природна наслада, която Гърция предлага на своите посетители. Ние ще ви представим вълшебното празнично изживяване на Великден в Гърция, като ще разгледаме традициите, обичаите и възможностите за почивка в прекрасните хотели в тази чудесна страна.

Великден тази година ще бъде на 5 май, когато православните християни отбелязват възкресението на Христос.

За гръцката православна църква, Въскресение Христово е време за радост, обновление и вяра. В тези дни хората се събират заедно със семействата си, за да отбележат възкресението на Христос и да прегърнат традициите, които ги свързват с вековната им история и вяра. Те отдават почит на празника с богата културна програма, като се участват в религиозни обреди, тържествени обяди и танци под откритото небе. Във връзка с това, великоденската атмосфера в Гърция е изпълнена с топлина, щедрост и солидарност, която привлича хиляди посетители от цял свят. Тази уникална комбинация от религиозни обичаи, културни събития и природни красоти прави Гърция идеално място за посрещане на Великден и за наслаждаване на един незабравим опит.

Ще ви представим 11 хотела в Гърция, където можете да прекарате перфектния великденски празник:

1. Grecotel Astir Александруполи


Grecotel Astir се намира в непосредствена близост до морето и плажа на Александуполис, в средата на зелена борова горичка . Хотелът е разположен непосредствено до Grecotel Egnatia и само на няколко минути пешa от центъра, както и от кметството, парк Парменионас и природонаучния музей на Александруполис. Нашата препоръка за заведения в Александруполи ! На 3 мин. пеша от хотела се намира най-добрата таверна в града за барбекю - Лукулос / Loukoulos/. Предлагат се изключително вкусни месни ястия приготвени на скара. Имайте предвид, че заведението е изключително заето и е препоръчително да резервирате предварително своите места. Част от масите са разположени непосредствено по крайбрежието и оттам може да се насладите на красивия залив. Ресторант „Митовете на Езоп” предлага отлични условия за хранене в стилна обстановка, а храната варира от местна тракийска до международна.


2. Ilio Mare Beach остров Тасос 

Хотел Илио Маре Бийч, Ilio Mare Beach Hotel е отдачелен на 30 минути с кола от столицата Лименас, където спират фериботите от Керамоти. Хотелът е разделен от плажа само от една тясна плажна алея и предлага много добри условия за почивка на Тасос. Допълнителни забавления и възможности за пазаруване може да намерите в Скала Принос. Автобусната спирка е отдалечена на 400 метра. 


3. Grecotel Egnatia Александруполи 


Grecotel Egnatia се намира в непосредствена близост до морето и плажа на Александуполис, в средата на зелена борова горичка . Хотелът е разположен непосредствено до Grecotel Astir и само на няколко минути пешa от центъра, както и от кметството, парк Парменионас и природонаучния музей на Александруполис. Нашата препоръка за заведения в Александруполи ! На 3 мин. пеша от хотела се намира най-добрата таверна в града за барбекю - Лукулос / Loukoulos/. Предлагат се изключително вкусни месни ястия приготвени на скара. Имайте предвид, че заведението е изключително заето и е препоръчително да резервирате предварително своите места. Част от масите са разположени непосредствено по крайбрежието и оттам може да се насладите на красивия залив. Ресторант „Митовете на Езоп” предлага отлични условия за хранене в стилна обстановка, а храната варира от местна тракийска до международна.

4. Ramada Plaza Thraki Palace Александруполи

Ramada Plaza Thraki Palace hotel 5* се намира на брега на морето в западните покрайнини на Александруполи, на разстояние 4 км от центъра на града. Плажовете пред хотелса са отличени със СИН флаг.Thraki Palace hotel 5* разполага с един  от най-големите центрове за таласотерапия и SPA в Гърция. Разположен е върху площ от 2 400 кв.м, като може да намерите басейн с морска вода, с 11 хидро-джет, басейна с 6 легла, сауна, парна баня, фитнес. Thraki Palace hotel 5* предлага на своите гости: ресторант, бар и кафе, два големи басейна, телевизионна зала, шезлонги и чадъри безплатно на крайбрежния плаж, СПА център и много други. 

5. Porto Palace Солун

Хотел Porto Palace 5* е разположен в западната част на Солун, близо до новото пристанище, в непосредствена близост до търговската част, на 2 км. от центъра на града, на 1 км. от City Gate Mall и на 14 км. от летището. Хотелът е открит в края на 2005 г. след пълното реновиране на историческата сграда от 1913 г. Хотелът предлага настаняване в просторни и луксозни стаи, разполагащи с всичко необходимо, за да направят престоя Ви там невероятен.

6. Meliton Porto Caras Халкидики 

Хотел Meliton Porto Carras се намира на п-в Ситония, на 30 м от плажа и на 1.5 км от Неос Мармарас. еновата оферта за настаняване в Хотел Порто Карас Мелитон, Халкидики е на нощувка със закуска, като има и варианти за доплащане за обяд и вечеря и Ол Инклузив. На територията на курорта има 2 бюфет ресторанта, 2 ал фреско ресторанта, 1 а-ла-карт целодневен ресторант, 2 гурме ресторанта и 2 таверни до яхтеното пристанище. Заведенията в Хотел Порто Карас са : Ресторант Athos- ресторант на шведска маса, работещи за закуска и вечеря, всеки ден (BB HB). News Café е бар ресторант с вкусна храна и гръцка музика. Pefko e ресторант на открито, на самообслужване, работещи ежедневно за обяд. Мокър бар басейн предлагащ освежителни напитки, коктейли и напитки отворен само през деня. Бар на плажа, предлагащ леки закуски и напитки, работещ само през през деня. Хотелски комплекс  PORTO CARRAS GRAND RESORT е заобиколен от 1763 хектара зелени гори, с безкрайни пясъчни плажове, които всяка година печелят международното признание “Син Флаг”. Курорта предлага всичко!

7. Ammoa LUXURY Hotel and Spa Resort Халкидики 

AMMOA Luxury Hotel and Spa Resort е разположен на райския пясъчен широк плаж на Агиос Йоанис, Никити, Ситония, Халкидики. Комплексът предлага изключително гостоприемство, като предоставя на своите гости 179 стаи и бунгала, някои със собствен отопляем басейн. Всички стаи се поддържат чисти и с модерен дизайн и са снабдени с плажни кърпи. LED LCD 50" телевизор, сателитна телевизия, радио, индивидуален климатик и отопление, телефон с директно избиране в стаята, работно бюро, сейф в стаята, минибар, удобства за приготвяне на кафе и чай, луксозни тоалетни принадлежности, сешоар, везни, халати и чехли, ютия и дъска за гладене. Разположен на 100 км от международното летище в Солун, Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort е чудесен избор за семейства, двойки и групи. 

8. Lagomandra Beach Халкидики 

Един от най-добрите хотели, които предламе, като оферта за настаняване в Гърция.

Има два хотела в този комплекс- LAGOMANDRA Hotel и LAGOMANDRA Beach. Намира се на западната част на п-ов Ситония – втория ръкав на Халкидики, в селището Никити. Неос Мармарас е на 4 км, а летището в Солун – на 90 км. Комплексът разполага с два ресторанта, една механа, бар край басейна и бар на плажа, които са достъпни за всички клиенти, независимов кой от двата хотела са отседнали.   На територията на Лагомандра Бийч се намира ресторант "Votsalo", където можете да намерите гастрономически творения от традиционната гръцка и европейска кухня, приготвени от опитни готвачи. Ще имате избор измежду множество ястия, които покрива всички желания и вкусове.
В механата можете да намерите традиционни гръцки ястия комбинирани, разбира се, с гръцки напитки, като например вино, ципуро и узо или мезета.

На бара или на шезлонгите край басейна ще се наслаждавате на охлаждащи напитки и и прекрасна обстановка. За децата има детски басейн със спасител и добре обезопасена площадка за игри.


9. Potidea Palace Касадра 

Хотел Potidea Palace е разположен на пясъчен плаж, само на 1 км от известния канал Потидеа, на 5 км от Неа Мудания и на 55 км от летище "Македония" в Солун. На плажа се предлагат чадъри – безплатно, шезлонги – безплатно, хавлии – срещу депозит. Хотелът се състои от основна сграда и 9 двуетажни сгради. В заведенията на хотела, с традиционното гръцко гостоприемство, ще Ви бъдат предложени ястия от гръцката кухня: от леки предястия и пресни салати, през вкусно основно ястие риба и морски храни до забележителните десерти. Докато отпивате вино с финни нюанси на гръцката гроздето, може да се наслаждавате на незабравима гледка към безбрежното море. Залите на Акропола декорирани в изискан гръцки стил, красивите кухненски прибори и стилен интериор създават усещане за приятно прекарване на времето. Можете да вечеряте на луксозна тераса на ресторанта, предлагащ прекрасна панорамна гледка. Безкрайното море, богатството на цветовете на гръцкия залез, белите колони на Партенона - тази магическа картина ще остане в паметта Ви завинаги, а деликатният вкус на гръцкото вино ще подчертае уникалността на момента.

10. Grandotel Hanioti Халкидики 

Grandotel Hanioti е разположен в центъра на селището Ханиоти на ръкава Касандра, на 100 км. от Солун, на брега на морето. Напълно обновеният хотел е идеално разположен на брега на морето, в тих район и само на 5 минути от оживения център на Ханиоти. Хотелът се състои от 2 корпуса, които предлагат настаняване в модерно обзаведени помещения, предлагащи нужния уют и комфорт, за да направят престоя Ви там невероятен. Хотелът е идеален за семейна почивка, като се има близостта до плажа и центъра на селището, където може да откриете редица начини да разнообразите вашата почивка. Цената в офертата на хотел Грандотел Ханиоти 4*, Касандра е за настаняване със закуска и вечеря, като има възможност и за настаняване и на Ол Инклузив. Ресторантът е голям и уютен и там се изнасят всички хранения за деня на богата шведска маса. Закуската е тип американска, а обедното меню се сервира, украсено с пресни салати и плодове, богата гама от месни и рибни ястия, паста, зеленчуци, топли и студени предястия и вкусни десерти и сладкиши. На вечеря се сервират творчески гурме ястия, екзотични десерти, сладоледи и много местни напитки, алкохолни и безалкохолни. Село Ханиоти се намира на ръба на носа на Касандра, е един от най-популярните курорти на Халкидики. Той разполага с всички видове магазини, банки, аптеки, ресторанти, механи, кафенета, детски площадки, барове, нощни клубове и т.н. Районът е с прекрасен климат с много слънчева светлина, идилични залези, ясен хоризонт, борови и маслиново гори.

11. Pomegrante Spa Халкидики 

Pomegranate SPA Hotel се намира на плажа, между два живописни залива на Егейско море – на Касандра , първия ръкав на Халкидики . Неа Потидеа, където се намира хотелът неизменно се радва на популярност сред туристите , които идват тук , привлечени от богатата природа , кристално чистата вода и автентичната култура. Хотелът е напълно реконструиран през 2013 година. Той съчетава деликатен шик , оригинален гръцки стил и хай- тек . Pomegranate SPA Hotel разполага с ново лоби с пиано , 5 бара и 3 ресторанта , плувен басейн, тераси , СПА център, фитнес зала и частен плаж. Хотелът е за успешни хора с перфектен стил и висок стандарт.

Плажът е с едър пясък.



С разнообразието от хотели за Великден в Гърция, сме готови да ви предложим най-добрите възможности за една незабравима почивка. Нашият избор включва 11 уникални места за настаняване, гарантиращи комфорт и релаксация, като същевременно ви позволяват да се насладите на всичко, което Гърция предлага през Великден. 

За резервации и повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0700 800 73 или на info@amigostravel.eu
Очакваме ви!